Expositie Stadhuis 2021-2022

Persbericht

Opening Foto-expositie Lelystadse Foto Club

dinsdag 2 november om 18.15 uur in het stadhuis van Lelystad

Lelystad, Hoofdstad in de Nieuwe Natuur is de titel van de expositie van de Lelystadse Fotoclub. Voor deze expositie zijn 48 werken ingelijst. Een prachtige samenstelling van foto’s, van Lelystad, specifieke architectuur en natuurlijk ook zoals de titel aangeeft van de Nieuwe Natuur. Op dinsdag 2 november om 18.15 uur wordt deze bijzondere expositie geopend in de hal van het stadskantoor van Lelystad. Iedereen is van harte welkom bij deze opening.

De Lelystadse Fotoclub (LFC) Op 19 juli 1979 is de Lelystadse Fotoclub opgericht met als doel “een ieder die interesse heeft in de fotografie in de gelegenheid te stellen deze interesse samen met anderen tot ontwikkeling te brengen of uit te breiden”.
 
In de afgelopen 40 jaar is er veel veranderd op het gebied van fotografie. We zijn van het analoge tijdperk, waarin het ontwikkelen van film en afdrukken van foto’s in de donkere kamer centraal stond, naar het digitale tijdperk gesprongen. Deze ontwikkeling heeft de LFC natuurlijk ook doorgemaakt.
 
De leden komen wekelijks op maandagavond bij elkaar in het gebouw van de JTL. Er wordt een divers palet aan activiteiten aangeboden, gericht op het vergroten van kennis en het ontwikkelen van ieders fotografische kwaliteiten. Naast de praktische kant van fotografie is er aandacht voor de inhoudelijke kant, nabewerking van de foto’s en nog heel veel meer: alles wat komt kijken bij het maken van goede foto’s. Voor de leden worden zogenoemde studio middagen georganiseerd, waarin onder begeleiding verschillende technieken onder de loep genomen worden.
 
Naast de meer traditionele fotografie komt ook experimentele fotografie aan bod. Digitaal collage werk, combinaties van audio en beelden, fotograferen met je mobieltje, het kan allemaal. Meer weten over de Lelystadse Fotoclub, kijk op hun website: https://www.lfc.nl/

Digitale Flyer – LFC Expositie